Безвіз для України: у Європарламенті чекають на рішення Ради ЄС

Безвіз для України: у Європарламенті чекають на рішення Ради ЄС

Укрінформ
У Європарламенті чекають на якнайскоріший початок переговорів з Радою ЄС для затвердження остаточного рішення про скасування українцям візових вимог.

Про це заявила доповідач з цього питання, болгарський депутат Марія Габріел, за результатами успішного голосування питання візової лібералізації для України у профільному комітеті Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

"Отже, зараз Європарламент чекає на чітку позицію Ради ЄС, щоб якнайскоріше розпочати міжінституційні переговори", - заявила парламентарій.

Вона наголосила, що скасування візових вимог українським громадянам, які є власниками біометричних паспортів, стане конкретним досягненням.

"Це є досягнення у нашому партнерстві, досягнення нашого спільного прагнення до миру, стабільності і безпеки", - наголосила Габріел.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив доповідь та проект законодавчої резолюції щодо надання Україні безвізового режиму.

Проект законодавчої резолюції підтримало 38 депутатів, четверо були проти та один утримався.

Документ схвалює рішення про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами Євросоюзу (за виключенням Великої Британії та Ірландії).

Далі, за процедурою, Європарламент, Рада ЄС і Єврокомісія мають розпочати міжінституційні переговори про безвіз для України.

Очікується, що це рішення буде винесене на остаточне голосування на парламентській сесії Європарламенту восени.

Далі – на 21 день після затвердження Радою ЄС, безвізовий режим для України має набути чинності, якщо країни-члени не зазначать інші умови (наприклад, про набуття чинності з 1 січня 2017 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-