Яценюк вітає рішення комітету ЄП щодо безвізу для України

Яценюк вітає рішення комітету ЄП щодо безвізу для України

Укрінформ
Екс-прем’єр міністр Арсеній Якенюк вітає рішення Комітету Європаламенту з прав і свобод громадян, порядку та внутрішніх справ, який підтримав безвізовий режим з Україною.

Про це йдеться на його сторінці у Фейбсуці.

"Зроблено ще один крок до мети, визначеної і забезпечуваної нашим урядом ще понад два роки тому. Добрі новини. Вітаю всіх колег і всіх співвітчизників. Цей рух уперед має продовжуватися!", - написав він.

Нагадаємо, 26 вересня Комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ переважною більшістю голосів затвердив доповідь та проект законодавчої резолюції щодо надання Україні безвізового режиму.

Документ схвалює рішення про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами Євросоюзу (за виключенням Великої Британії та Ірландії).

Далі, за процедурою, Європарламент, Рада ЄС і Єврокомісія мають розпочати міжінституційні переговори про безвіз для України.

Очікується, що це рішення буде винесене на остаточне голосування на парламентській сесії Європарламенту восени.

Далі – на 21 день після затвердження Радою ЄС, безвізовий режим для України має набути чинності, якщо країни-члени не зазначать інші умови (наприклад, про набуття чинності з 1 січня 2017 року).

У першому пункті проекту законодавчої резолюції пропонується ухвалити позицію Європарламенту, виходячи із пропозицій Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-