У РЄ обговорять виконання рішень Євросуду в Україні

У РЄ обговорять виконання рішень Євросуду в Україні

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи збереться на засідання щодо дотримання прав людини з 6 по 8 грудня цього року у Страсбурзі, щоб обговорити стан виконання рішень Європейського суду з прав людини країнами-членами, у тому числі й Україною.

До попереднього списку внесено 37 справ, у тому числі й п‘ять справ щодо виконання рішень ЄСПЛ урядом України, повідомив власному кореспонденту Укрінформу аташе з питань прес Ради Європи Кан Фішек (Can Fisek).

«Комітет (міністрів Ради Європи) також оприлюднив попередній перелік справ, запропонованих для більш докладного розгляду на своєму наступному засіданні з «прав людини», яке пройде з 6 по 8 грудня. Справи можуть бути додані або видалені в залежності від обставин», - повідомив представник РЄ.

За його словами, на даному етапі для грудневого засідання запропонована низка справ з кількох країн-членів РЄ, у тому числі п‘ять справ з України. Крім того, Комітет міністрів розглядатиме стан виконання рішень ЄСПЛ в Албанії, Вірменії, Азербайджані, Боснії і Герцеговині, Болгарії, Франції, Грузії, Угорщині, Італії, Литві, Молдові, Польщі, Румунії, Великій Британії, Росії, Сербії, Словенії та Туреччині.

У переліку справ, які обговорюватимуться у грудні в Страсбурзі, є, зокрема, рішення ЄСПЛ у справах компаній «Агрокомплекс» (відсудила в України прострочені борги у справі проти Лисичанського нафтопереробного заводу у сумі 27 млн євро) та East/West Alliance Limited V (відсудила в України 5 млн дол. США за матеріальну та моральну шкоду і 8 тис. євро судових витрат за конфіскацію 14 літаків).

Представник РЄ також нагадав, що представники 47 держав-членів Ради Європи 20 і 21 вересня взяли участь у третій у 2016 році нараді з прав людини. За його словами, вони обговорювали хід виконання рішень ЄСПЛ відповідно до результатів моніторингу Комітету міністрів. З інформацією про стан виконання всіх справ, які перебувають на розгляді Комітету міністрів, можна ознайомитися на веб-сайті департаменту ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-