Суд залишив майно братів Клюєвих під арештом

Суд залишив майно братів Клюєвих під арештом

Укрінформ
Апеляційний суд Києва відмовився знімати арешт з майна братів Клюєвих, вилученого під час обшуків 6-7 липня у будинку смт Козин Київської області.

Таке рішення було прийнято сьогодні на судовому засіданні, передає ЛІГА.net.

"Представник інтересів Клюєвих Синіцина вимагала скасувати арешт майна, накладений Печерським райсудом Києва, у зв'язку з тим, що більша його частина належить не братам Клюєвим, а їхньому батьку Петру Клюєву. Але ніяких квитанцій, які свідчили б про придбання цього майна Петром Клюєвим, за запитом суду вона надати не могла. Синіцина також не відповіла на питання суддів, яку пенсію отримує колишній шахтар Петро Клюєв", - йдеться у публікації.

Як розповів представник прокуратури Володимир Приходько, майно, арештоване в будинку Клюєвих, оціненюється в 10 млн грн. "Дуже багато картин, антикварних ваз, ікон, матеріалів культурної цінності різних епох, дуже цінні. Ми зробили запит в Національний художній музей України, щоб вони провели оцінку, і вони як фахівці визначили суму коштів, і ми встановили, що це близько 10 млн грн", - сказав він.

За словами Приходька, майно арештоване для забезпечення матеріальних претензій до екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва: "У нас по його провадженню значаться близько 77 потерпілих, і тільки вісім з них заявили цивільний позов. Закон передбачає, що вони мають право це зробити до розгляду справи по суті. Ми вважаємо, що це майно буде потім реалізовано під ці позови".

У прокуратурі стверджують, що арештоване майно належить Андрію Клюєву: в будинку вилучено кореспонденція на його ім'я, сертифікат про назву зірки його ім'ям, а також картини без рам - самі рами вилучені під час обшуку в іншому місці.

Нагадаємо, 5 квітня Інтерпол оголосив у розшук братів Клюєвих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-