Южаніна про одноразове декларування: За таке навіть у Білорусі вже проголосували

Южаніна про одноразове декларування: За таке навіть у Білорусі вже проголосували

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна готова надати народним депутатам усі роз'яснення щодо необхідності ухвалення проекту змін до Податкового кодексу щодо одноразового декларування активів фізичних осіб і просить їх не поширювати неправдиву інформацію.

Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотіла б попросити колег народних депутатів і голів комітетів: якщо в суспільстві починають обговорювати якісь наші (податкового комітету - ред.) ініціативи, щоб не поширювати і не підтримувати неправдиву інформацію, можливо, в якій просто не вдалося розібратися, будь ласка, запросіть голову комітету на свій комітет для надання фахових пояснень. Це стосується одноразового декларування, яке зараз широко обговорюється. Я готова надати всі пояснення щодо всіх ініціатив", - сказала Южаніна.

У цьому контексті вона пояснила, що є "величезна кількість" громадян України, резидентів України, які наживали своє майно не злочинним і не корупційним шляхом, у декларуванні якого є величезна необхідність, адже за цим кроком слідують і непрямі методи контролю. 

"За такі норми навіть у Білорусі вже спромоглися проголосувати і зараз ефективно працюють над надходженням доходів від фізичних осіб у державний бюджет. Тобто податки на доходи фізичних осіб треба збирати, і розпочати це можна тільки після одноразового декларування", - наголосила Южаніна.

Як повідомляв Укрінформ, парламентська робоча група розробила законопроект щодо одноразового декларування, який передбачає можливість для заможних українців добровільно задекларувати доходи, з яких до цього моменту не були сплачені податки, і сплатити при цьому досить невелику ставку податку у розмірі 5%, під гарантії держави щодо звільнення від будь-якої адміністративної чи кримінальної відповідальності, а також щодо відсутності будь-яких перевірок. За умови швидкого ухвалення відповідного законопроекту все одноразове декларування має відбутися протягом 4-го кварталу 2016 року, тобто з 1 жовтня по 31 грудня. 

Водночас громадські активісти заявляють, що оскільки законопроект пропонує розпочати нульове декларування до завершення терміну подання е-декларацій, це фактично вводить альтернативну систему декларування, яка знищує суть роботи системи е-декларування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-