Росія направила ноту через салюти біля посольства

Росія направила ноту через салюти біля посольства

Укрінформ
Посольство Російської Федерації в Києві направило в Міністерство закордонних справ України ноту протесту, вимагаючи розслідувати нічні події біля російського диппредставництва та забезпечити безпеку російської дипмісії.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"У зв'язку з нічним нападом Посольство Росії в Києві направило до МЗС України ноту протесту з вимогою розслідувати інцидент і забезпечити безпеку російської дипмісії", - повідомили в посольстві Росії.

Як повідомляв Укрінформ, інцидент біля російського посольства в Києві стався близько 1 години ночі 17 вересня. Невідомі особи в балаклавах там застосували салютну установку. Через кілька хвилин після її встановлення пролунав ряд пострілів. У результаті будівля зазнала незначних пошкоджень. Люди не постраждали.

Правоохоронці ретельно оглянули місце події, вилучили предмет, із якого були здійснені салюти.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав інцидент біля посольства РФ хуліганством, наголосивши при цьому, що такі вчинки попри все для України є неприйнятними.

Інцидент з салютами стався у переддень недільних виборів до Державної думи Росії.

У неділю, 18 вересня, в будівлі російського посольства хочуть відкрити дільниці для голосування на виборах до Державної думи РФ.

10 вересня Президент України Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Натомість речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що голосування на виборах до Держдуми в Україні відбудеться попри відмову офіційного Києва допомогти в цьому.

За її словами, дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, тому перешкодити провести там вибори українська влада не може. Незважаючи на заборону, російські дипломати сказали, що дільниці в будь-якому випадку відкриють.

Український Прем'єр заявив, що правоохоронці будуть охороняти посольство РФ 18 вересня в штатному режимі.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-