Чехія відхрестилася від дипломатичних відносин з

Чехія відхрестилася від дипломатичних відносин з "ДНР"

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Чеської республіки заявляють, що не мають відношення до відкриття т.зв. "представництва ДНР" і не мають з "республікою" жодних контактів.

Про це у коментарі телеканалу "112 Україна" заявила речник МЗС Чехії Ірена Валентова.

За її словами, т.зв. "представник ДНР" у Чехії Неля Ліско не має повноважень на здійснення дипломатичної діяльності.

"Пані Неля Ліско зараз представляє себе на території Чеської республіки почесним консулом самопроголошеної "ДНР". Щодо нашої позиції, як МЗС, то цей титул почесного консула вона не має права використовувати. Ми не маємо з цією самопроголошеною "ДНР" ніяких дипломатичних відносин та не визнаємо її як державу", - зазначила Валентова.

Тимчасовий повірений у справах України в Чехії Зіновій Гошовський в коментарі "112 Україна" зазначив, що створення подібного "представництва" є частиною гібридної війни Росії проти України і Євросоюзу.

"На наш погляд, цей "центр" буде фінансуватися РФ. Як ми вже говорили, ми визнаємо це частиною гібридної війни РФ проти України і ЄС", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з підтвердженням інформації про реєстрацію у чеському місті Острава місцевими органами влади т.зв. "представницького центру ДНР" та проведенням провокаційних публічних заходів Міністерство закордонних справ України висловило протест та вручило відповідну ноту Посольству Чеської Республіки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-