Олланд і Меркель виступили за припинення вогню на Донбасі

Олланд і Меркель виступили за припинення вогню на Донбасі

Заява
Укрінформ
Єлисейський палац (адміністрація президента Франції) слідом за сайтом німецького уряду оприлюднив у п'ятницю, 1 вересня, спільну заяву президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо зміни ситуації на сході України.

Офіційна спільна заява оприлюднена на сайті канцелярії французького президента.

"Президент (Франції Франсуа Олланд — ред.) і канцлер (Німеччини Ангела Меркель - ред.) висловили повну підтримку угоди, досягнутої Тристоронньою контактною групою щодо припинення вогню, яка має виконуватися в усіх районах, які постраждали від конфлікту у зв’язку з початком навчального року. Це вказує на те, що це має бути початком міцного перемир’я", - йдеться в заяві.

Лідери Франції та Німеччини закликали до того, щоб ця ініціатива поклала початок "повному і постійному припинення вогню".

"Франція і Німеччина вкрай стурбовані ситуацією з безпекою на Сході України, зокрема, уздовж лінії зіткнення. Країни підтверджують прихильність роботі з Україною і Росією в рамках "нормандського формату" з метою повної реалізації мінських домовленостей", - йдеться у документі.

Олланд та Меркель також підтвердили позицію своїх країн про незмінну підтримку та прихильність суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, 10 серпня президент РФ Путін назвав "безглуздою" зустріч "нормандської четвірки", яку планувалося провести у кулуарах саміту G20 в Китаї. Пізніше, 23 серпня, Олланд і Меркель провели телефонну розмову з Путіним і закликали його якомога швидше знайти час для нової зустрічі у "Нормандському форматі" за участю чотирьох лідерів.

30 серпня, виступаючи в Єлисейському палаці перед французькими послами, Франсуа Олланд знову закликав сторони конфлікту зробити все для того, щоб "до кінця року" провести на сході України "реальне відведення озброєнь", припинення вогню та провести місцеві вибори згідно з українським законодавством та відповідно до міжнародних стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-