В ЄС висловились про е-декларування у тестовому режимі

В ЄС висловились про е-декларування у тестовому режимі

Укрінформ
Електронна система декларації активів, запущена Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) 15 серпня, не була належним чином сертифікована, а відтак не може мати правових наслідків у разі неналежного заповнення декларації.

Про це йдеться у заяві представництва Євросоюзу та посольств країн-членів ЄС у Києві.

Тому, йдеться у документі, система е-декларацій в тестовому режимі має мало сенсу і фактично може бути контрпродуктивною.

В ЄС стверджують, що посилання на «технічні недоліки» протирічать публічним заявам ПРООН та інших експертів, які стверджують: система повністю відповідає міжнародним стандартам і може бути використана для збору і публікації декларацій в абсолютно законний спосіб вже на цьому етапі.

«Це - завдання, яке наразі має виконати НАЗК», - наголошують в ЄС.

У заяві підкреслюється, що українська влада на всіх рівнях має без зволікання владнати технічні і адміністративні питання – згідно з відповідними зобов’язаннями між Україною та ЄС.

У представництві зазначили, що зволікання із вирішенням цієї проблеми може підірвати зусилля у боротьбі з корупцією в Україні, які є вкрай суттєвими для успішного процесу реформ, підтримуваних Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-