У Клімкіна назвали дедлайн у питанні продовження санкцій проти РФ

У Клімкіна назвали дедлайн у питанні продовження санкцій проти РФ

Укрінформ
Вже у жовтні нинішнього року в Європі може початися активне обговорення питання про продовження санкцій проти Росії. Україна повинна зробити все, щоб ці санкції були збережені.

Про це заявила в ефірі "5 каналу" заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"У нас є ще кілька місяців, коли ми повинні всі працювати на одну мету. Мета – збереження санкцій. Вони (чиновники Євросоюзу – ред.) їх можуть почати обговорювати в жовтні. Жовтень для нас є критичним місяцем, коли ми повинні забезпечити продовження санкційної політики", – цитує Зеркаль DT.UA.

Вона зазначила, що Росія розгорнула широку компанію в країнах ЄС щодо неефективності санкцій.

"Вона (політика РФ щодо санкцій – ред.) є досить продуктивною... Вони поширюють інформацію про ті економічні втрати, які несуть країни Європейського Союзу у зв'язку з цими санкціями. Йде повномасштабне маніпулювання думкою громадськості європейських країн... Це не є правдою", – наголосила дипломат.

Зеркаль зазначила, що дуже багато буде залежати від того, яку інформаційну політику в країнах ЄС вестиме Україна і чи зможе вона "достукатися до сердець звичайних громадян".

Санкції проти Росії вводилися США, Євросоюзом та деякими іншими країнами (Австралією, Японією, Канадою, Норвегією і так далі) в кілька етапів, починаючи з 2014 року. Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України.

Санкції більш високого рівня - економічні, були введені влітку 2014 року (ряд економічних санкцій США ввели ще навесні), після агресії Росії на сході України, в Донбасі.

Нагадаємо, 1 липня Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на шість місяців – до 31 січня 2017 року.

17 червня Рада ЄС ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів за анексію Криму Росією до 23 червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-