Тарифне питання: Гройсман нагадав Тимошенко, за що вона підписалася у 2008-ому

Тарифне питання: Гройсман нагадав Тимошенко, за що вона підписалася у 2008-ому

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман процитував у Верховній Раді підписаний Юлією Тимошенко у 2008 році меморандум з Міжнародним валютним фондом щодо тарифів на газ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще одна річ, що стосується тарифів, я дякую народним депутатам України за те, що вони оприлюднили один дуже важливий документ. Я хотів би його зараз зачитати, це наша відповідь популістам. Ви знаєте, що одна лідер політсили говорить про те, що український газ коштує 20 доларів, що є повною нісенітницею... Хочу сказати, що у 2008 році 31 жовтня був підписаний меморандум з МВФ. ... Є підписи, зокрема, прем'єр-міністра України Юлії Володимирівни Тимошенко", - сказав Гройсман.

Він дорікнув Тимошенко, що вона у 2008 році не зробила того, що обіцяла щодо ціни на газ.

"Тут написано у пункті 17, те що підписала Юлія Володимирівна: "Щоб забезпечити тривалу базу для продовження здорового фінансування, а також впорядкувати фінансові стосунки НАК "Нафтогазу" з бюджетом, до кінця 2011 року ми зрівняємо ціни на газ внутрішнього видобутку та ціни на імпортований газ". Це те, що було зроблено цим урядом. Але якби це було зроблено у 2008 році, сьогодні Україна була би вже енергоефективною, не було би "схем Онищенка", в багатьох присутніх в цьому залі не було би яхт, літаків і всього іншого", - заявив Прем’єр.

Він також зазначив, що згідно з меморандумом, Тимошенко запевняла МВФ, що в Україні існує ефективна система соцзахисту (субсидії), які допоможуть вразливим групам, які можуть зазнати негативного впливу від коригування економічної ситуації.

"Що я хотів би сказати: є справжня позиція, є справжні вибори, є люди, які вірять в те, що говорять, є лідери, які борються за країну. А є псевдолідери, які імітують боротьбу за Україну, за українського громадянина, заради єдиного - отримати один, два або п'ять додаткових відсотків на виборах", - сказав він.

Гройсман також зауважив, що досі не підписав "жодного меморандуму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-