МВФ може встигнути розглянути новий транш для України до літніх канікул

МВФ може встигнути розглянути новий транш для України до літніх канікул

Укрінформ
Дата засідання Ради директорів МВФ по Україні ще не визначена, втім це може статися до кінця поточного місяця, до того як керівництво Фонду піде на літні канікули.

Це зазначив під час прес-брифінгу в четвер директор Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Можливо, що Рада директорів проведе засідання щодо наступного перегляду (по Україні – ред.) до кінця липня", - зазначив Райс.

Він пояснив, що в разі, якщо для підготовки до засідання знадобиться трохи більше часу, то воно пройде після літніх канікул Ради, які наближаються (попередньо з 1 по 12 серпня). "Але перегляд все ще можливий у липні", - підкреслив Райс.

Водночас він зауважив, що "дискусії дуже близькі до завершення". За його словами, у МВФ очікують, що "деякі технічні питання будуть вирішені ближчим часом".

У цьому зв'язку представник Фонду також уточнив, що на нинішньому етапі не йдеться про вимогу прийняття нових законів у Верховній Раді, які обговорювалися раніше в рамках програми кредитування МВФ. "Звичайно, існує цілий ряд законів, які повинні бути прийняті або змінені впродовж наступних кількох місяців, які мають важливе значення для більшого успіху програми", - зауважив Райс.

Серед інших питань, які розглядатиме Рада директорів МВФ, обговорюватиметься також російський борг України, зазначив Райс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-