Гринів показав критикам тарифів підписи під меморандумом з МВФ

Гринів показав критикам тарифів підписи під меморандумом з МВФ

Укрінформ
Голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів нагадав колегам по парламенту положення діючого меморандуму між урядом України та Міжнародним валютним фондом від 2008 року.

Про це повідомляє прес-служба БПП "Солідарність".

"Це було правильне рішення тодішнього уряду. І всі, хто сидить тут в залі – і Олег Ляшко, і Юлія Володимирівна, і в тому числі я – були представниками одного політичного блоку, який брав на себе відповідальність за ситуацію в країні. І тепер, коли з критикою по цьому питанню виступають мої колеги, насправді – це є зобов’язання, яке взяла Україна, підписавши меморандум з МВФ у 2008 році", – сказав Гринів під час виступу на засіданні Верховної Ради.

За словами голови фракції, останнім часом ведеться дискусія про те, чи підписано меморандум з МВФ і чи є на ньому підписи Президента і Прем’єр-міністра, і що в цьому меморандумі визначається.

"Я доклав певних зусиль і знайшов підписаний меморандум між українським урядом і МВФ", – зазначив парламентарій.

Гринів процитував 17-й пункт цього документа: "Що стосується загальнодержавного сектора, на нашу думку, було б дуже важливо забезпечити більшу прозорість та фінансову стабільність НАК "Нафтогаз". НАК "Нафтогаз", по можливості, якомога швидше публікує звіт за попередній рік для того, щоб скасувати стан технічного дефолту за своїми єврооблігаціями, для того, щоб забезпечити тривалу базу для продовження здорового фінансування, а також впорядкувати фінансові стосунки НАК "Нафтогаз" з бюджетом. До кінця 2011 року ми зрівняємо ціни на газ внутрішнього видобутку та ціни на імпортований газ. Поступова реалізація цього процесу буде розпочата з 1 грудня 2008 року. Таке рішення буде прийнято у жовтні 2008 року. Паралельно до цього, дотування цін на імпортований газ, що споживається тепловими комунальними підприємствами, буде скорочуватись шляхом щоквартального коригування тарифів і припинить своє існування до 1 липня 2010 року".

"Ми маємо плани запровадити більш потужну регуляторну базу таким чином, щоб встановлення тарифів було деполітизовано", – йдеться в меморандумі.

Голова фракції зауважив, що у 18-му пункті документа чітко сказано, що існує ефективна система соціального захисту, яка "допоможе вразливим групам, які можуть зазнати негативного впливу від коригування економічної ситуації".

"Дійсно, цей документ підписаний – підпис Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, Президента Віктора Ющенка", – зазначив голова фракції.

 Гринів звернувся до лідера фракції "Батьківщина": "Цей меморандум правильний, і я Вас підтримую і підтримував тоді. Не підтримую зараз, тому що на сьогоднішній день ті зобов’язання, які є в меморандумі, ми виконуємо. Тому, що не можна брати зобов’язання і обманювати, як партнерів, так і всіх людей. Не можна все життя політичну кар’єру будувати на неправді".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-