Україна і США обговорили розширення торговельного співробітництва

Україна і США обговорили розширення торговельного співробітництва

Укрінформ
У четвер, 14 липня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з Першим заступником Міністра торгівлі США Брюсом Ендрюсом.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, під час зустрічі обговорювалися першочергові заходи щодо розширення торговельного та економічного співробітництва між Україною і США.

"У нас є дуже багато спільних можливостей, де ми можемо практично розвивати наші відносини в економічній сфері... Переконаний в тому, що ми можемо поглиблювати торгове взаємодія. Ми сьогодні відкриті для інвестиційних проектів у різних сферах", - заявив Гройсман.

Також сторони детально обговорили можливості підтримки США в процесі створення Офісу супроводу інвестицій при прем'єр-міністрові України.

Окремо під час бесіди було обговорено заходи з проведення в Україні реформи митниці. Голова Уряду подякував Віце-Президенту США Джо Байдену і уряду США за підтримку цієї реформи та направлення в Україну Місії з оцінки потреб щодо реформування митної служби, яка працювала майже два тижні та представить свій звіт із рекомендаціями впродовж 30 днів.

Обговорюючи процес приватизації державних підприємств, Гройсман повідомив, що 26 липня відбудеться приватизація Одеського припортового заводу.

"Наше завдання, щоб цей процес був відкритий, публічний", - підкреслив він.

Нагадаємо: раніше Володимир Гройсман зустрівся з керівництвом Міністерства енергетики США. Сторони обговорили напрямки поглиблення співпраці у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-