Добровольці першої хвилі зможуть раніше повернутися додому

Добровольці першої хвилі зможуть раніше повернутися додому

Укрінформ
Військовослужбовці, які уклали контракти до завершення особливого періоду, отримали право переукласти їх на менший строк.

За відповідне рішення проголосували 233 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зауважила під час виступу у ВР один із авторів закону №4689 народний депутат від фракції "Батьківщина" Альона Шкрум, добровольці, які пішли на фронт у першій хвилі, укладали контракти зі Збройними силами строком «до завершення особливого періоду» й наразі не можуть бути демобілізовані на відміну від колег, які підписували контракти пізніше, уже з визначеним строком служби.

За її даними, на сьогодні таких військовослужбовців близько 20 тисяч.

А ухвалений закон передбачає надання  військовослужбовцям, які мають зазначені контракти, права переукласти ці контракти строком на шість місяців.

Під час обговорення член Комітету з питань нацбезпеки Тарас Пастух з голосу вніс правку до закону, згідно з якою врегульовується питання служби військовослужбовців, які уклали трирічні  контракти із ЗСУ в 2012 чи в 2013 роках, але у зв'язку з настанням особливого періоду не можуть їх розірвати. Він пояснив, що чинне законодавство передбачає у разі оголошення особливого періоду, як це було зроблено в Україні на початку АТО, всі раніше укладені контракти продовжуються до завершення цього періоду.

Внесена Пастухом правка скасовує цю норму й передбачає, що військовослужбовці з раніше укладеними контрактами, після оголошення особливого періоду служитимуть до оголошення демобілізації, але не більше 12 місяців після завершення дії контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-