МЗС Латвії про Brexit: У нас попереду складний процес розлучення

МЗС Латвії про Brexit: У нас попереду складний процес розлучення

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Латвії висловлює співчуття з приводу результатів британського референдуму і відмовляється робити будь-які прогнози про подальший розвиток подій.

Про це повідомляє Delfi

"У нас попереду складний процес розлучення. Це тривожний дзвінок для європейців в Європі", — написав у Facebook міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич.

Зовнішньополітичне відомство також зазначає, що те, що сталося — "безпрецедентний випадок в історії Євросоюзу", тому важко прогнозувати, наскільки довгим може бути процес і чим він може завершитися.

Латвійське МЗС в офіційному повідомленні зазначає, що Велика Британія й надалі залишатиметься важливим громадським і міжнародним партнером, з яким підтримуватимуться тісні відносини, у тому числі в питаннях зовнішньої політики і безпеки.

"Найближчим часом потрібно почати переговори про правила виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу і подальшої моделі відносин. У цих переговорах уряд Латвії зробить усе можливе, щоб захистити інтереси своїх підданих у Великій Британії і спільні інтереси ЄС", — йдеться в заяві МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент наступного вівторка збереться на екстрене пленарне засідання у зв'язку з Brexit. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-