Луценко пояснив різницю між бізнесменом і

Луценко пояснив різницю між бізнесменом і "бізнес-прокурором"

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що корумповану частину прокурорських кадрів вдасться скоротити з регіональних прокуратур після звірки робочою групою ГПУ достовірності поданих чиновниками податкових декларацій та "анкет доброчесності прокурорів".

Про це Луценко заявив у п'ятницю на зустрічі з керівним складом прокуратури Одеської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я доручаю прокуратурі Одеської області опублікувати на офіційному сайті інформацію про доходи та майно своїх співробітників на підставі даних податкових декларацій та "анкет доброчесності прокурорів". І сподіваюсь, що в такий спосіб вдасться скоротити значну кількість кадрів, оскільки дехто відмовиться це зробити через невідповідність майна легальним доходам, а інших корупціонерів викриють своїми заявами до прокуратури мешканці Одеси. Я, зокрема, не "мисливець за дорогими машинами", але так можна вичислити "бізнес-прокурорів", - зазначив Луценко.

Генпрокурор навів приклад: "Заїхав, приміром, сьогодні до Суворовської прокуратури Одеси, на вході в цю "цитадель законності" стоїть нова дорога "Тойота" заступника місцевого прокурора. Я його й питаю: "За що купив?" А він каже: "За  свою зарплату: два роки працював у Генпрокуратурі, отримував зарплату, що еквівалентна 2 тисячам доларів". Тобто виходить, що він не їв, не пив, усе "копив" на машину вартістю 45 тисяч доларів".

Як наголосив Луценко, він не проти дорогих автомобілів, але "для цього в країні існує шанована професія - бізнесмен, а зовсім не "бізнес-прокурор". Бо це заборонена професія, в тому числі для цього заступника місцевої прокуратури".

Генпрокурор додав, що розраховує на активну реакцію громадськості на оприлюднені відомості про прокурорські декларації та анкети доброчесності. І назвав одним з головним завдань новопризначеного облпрокурора Олега Жученка - "очищення прокуратури від корупціонерів".

Крім того, додав Луценко, "я запропонував усі нинішнім заступникам прокурора Одеської області написати заяви про відставку. Прокурор Жученко протягом місяця сам прийме рішення, хто буде призначений на посади заступників".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-