Порошенко просить Transparency сприяти поверненню награбованого Януковичем

Порошенко просить Transparency сприяти поверненню награбованого Януковичем

Укрінформ
Голова Правління Transparency International Хосе Угас співпрацюватиме з Україною в злочинах колишніх чиновників, які незаконно виводили активи з країни.

Про це повідомляє прес-служба Президента України за результатами зустрічі Петра Порошенка з Головою правління Transparency International Хосе Угасом за участю генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

"Президент закликав керівника Transparency International посприяти поверненню награбованого режимом Януковича до України. Хосе Угас підтвердив готовність Transparency International, найавторитетнішої антикорупційної мережі в світі, розвивати співробітництво з компетентними органами України у розслідуванні корупційних справ, зокрема щодо виявлення та повернення активів, які були незаконно виведені колишніми посадовцями за межі України", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба інформує, що в ході зустрічі Порошенко розповів про хід боротьби з корупцією в Україні.

"Глава держави поінформував голову правління Transparency International про прогрес України на шляху боротьби з корупцією та останні кроки, які були зроблені українською владою в цій сфері, зокрема створення Національного антикорупційного бюро", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також відзначив важливість реформ та кадрових змін, які проводить генпрокурор Юрій Луценко та висловив сподівання, що вже найближчим часом запрацює закон про електронне декларування.

У свою чергу Хосе Угас зазначив, що Україна у сфері антикорупційного законодавства є однією з найбільш прозорих країн світу, але при цьому звернув увагу на необхідність імплементації всіх законодавчих змін у сфері боротьби з корупцією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-