Президент підписав зміни до закону про суспільне мовлення

Президент підписав зміни до закону про суспільне мовлення

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав у понеділок Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» (щодо порядку приєднання ДП “Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм»).

Про це Глава держави заявив у понеділок у Києві на зустрічі з журналістами з нагоди професійного свята.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до закону про суспільне мовлення.

Відповідно до цих змін, державне підприємство «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» приєднується до ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» шляхом перетворення на публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі.

Кабінет Міністрів має у місячний строк з дня набрання чинності закону розробити та затвердити нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього закону та привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.

19 березня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект №1357 “Про суспільне телебачення і радіомовлення України», який передбачає створення незалежної від президента та уряду Національної суспільної телерадіокомпанії, на базі всеукраїнських та регіональних державних ТРК. 7 квітня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон про суспільне телерадіомовлення під час презентації суспільного мовлення.

У серпні голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко підписав накази про реорганізацію 24-х обласних державних телерадіокомпаній, Новгород-Сіверської регіональної ДТРК «Сіверська», Криворізької регіональної ДТРК «Криворіжжя», НРКУ, «ДТРК «Культура» та ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

Діяльність державних мовників мала припинитися до 15 листопада 2015 року, всі телерадіоорганізації мають приєднатися до Національної телекомпанії України, після чого на їхній базі має бути створено НСТУ.

17 лютого 2016 року громадські організації та Незалежна медійна рада звернулися з вимогою припинити саботаж у створенні Cуспільного мовлення. 17 лютого Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив звернутися до МВС та Генпрокуратури щодо саботажу керівництвом ДП «Студія «Укртелефільм» виконання закону про суспільне мовлення.

2 березня 2016 року голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко змінив склад комісії з реорганізації державного підприємства «Укртелефільм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-