Сайдик розповів про «нестандартний формат» переговорів у Мінську

Сайдик розповів про «нестандартний формат» переговорів у Мінську

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик повідомив про нестандартний формат нинішнього раунду переговорів у Мінську.

Про це повідомляє БЕЛТА.

За його словами, сьогодні - 29 квітня - крім засідання контактної групи відбулася зустріч робочої групи з безпеки. Підгрупи з гуманітарних та економічних питань збиралися 27 квітня, а 28 квітня робоча група з політичних питань провела відеоконференцію.

Підгрупа з економіки обговорювала питання водопостачання, постачання газу, охорони навколишнього середовища, соціальних платежів, відновлення залізничного сполучення і т. д. Робоча група з гуманітарних питань обговорювала питання обміну полоненими, але наразі безуспішно.

"Я мушу з жалем відзначити, що домовленості щодо звільнення утримуваних осіб, які були б важливі перед Великоднем, не були досягнуті. Роботу в цьому напрямку буде продовжено на наступному засіданні", - сказав Мартін Сайдик.

Відповідаючи на запитання, чому сторони поки що не домовилися про обмін полоненими, він сказав: "Чесно кажучи, я хотів би це вам пояснити, але не зможу. Я можу тільки робити всі зусилля з нашого боку, щоб це дійсно мало місце. Ми знаємо, що на це чекають матері, чекають дружини, чекають діти, що це було б дуже важливо по-людськи у зв'язку з Великоднем. Але, на жаль, дива ми не можемо творити".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-