Справа Джемілєва: адвокат збирається подати до Євросуду

Справа Джемілєва: адвокат збирається подати до Євросуду

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов повідомив про наступні дії захисту у справі Хайсера Джемілєва.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу

«Після відмови нам в УДО і в Астраханському обласному суді нами пройдено у цьому питанні дві російські інстанції. А відтак, ми можемо подавати з цього питання до ЄСПЛ. Тут я координую свою роботу з київськими адвокатами Хайсера. Вони вже подали скарги у Європейський суд у зв'язку з тим, що російський суд засудив Хайсера Джемілєва повторно за злочин, за який у нього вже був вирок українського суду», - розповідає Полозов.

Він також уточнив, що буде оскаржувати в Совєтському райсуді Астрахані вісім стягнень, винесених Джемілєву напередодні першого засідання з УДО. І, нарешті, в серпні можна буде подавати таке клопотання на умовно-дострокове звільнення Хайсера Джемілєва.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО у Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві з необережності" і засуджений до терміну ув'язнення на п'ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року. Російський вирок на три місяці менший визначеного Хайсеру Джемілєву Дніпровським судом Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на Батьківщині Росія відповіла відмовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-