На Харківщині «прокинулись» проросійські диверсанти

На Харківщині «прокинулись» проросійські диверсанти

Укрінформ
Проросійські угрупування намагаються відновити активність на території Харківської області.

Про це розповів на засіданні Харківської ради регіонального розвитку в ході обговорення заходів регіональної безпеки начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проросійські угруповання намагаються відновити активність на території регіону. З початку року ми вже затримали дві диверсійні групи, які намагалися вчинити теракти на залізничних коліях у Лозовій та Ізюмі", - відзначив Пивовар.

За його словами, за два роки з 46 терористичних злочинів у регіоні розкрито 42,  крім того, попереджено 15 терактів.

За словами заступника голови ХОДА Юлії Світличної, заходи безпеки будуть посилені.

"Ми не дамо жодного шансу провокаторам і ворогам України використати майбутні релігійні та травневі свята для розхитування ситуації в регіоні", - додала Світлична.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Харківській області Анатолія Дмитрієва, громадський порядок у святкові пасхальні дні щодня забезпечуватимуть 3,6 тис. поліцейських плюс представники Нацгвардії.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 квітня Харківська облрада затвердила три розроблені у ХОДА програми: територіальної оборони, протидії тероризму і забезпечення громадської безпеки - з фінансуванням у 2016 році понад 15 млн грн.

Як повідомлялося, колегія Держкомтелерадіо рекомендує Харківській ОДА оперативно реагувати на негативні інформаційні впливи з Російської Федерації.

РФ розгорнула потужну мережу аналогового телевізійного та радіомовлення, яка дозволяє приймати теле- та радіопрограми в Харківській області на відстані до 50 км від кордону. В Бєлгородській області РФ розгортається мережа наземного цифрового телерадіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-