Раді нагадали, що працювати з 10-ї до 18-ї – це «совок»

Раді нагадали, що працювати з 10-ї до 18-ї – це «совок»

Укрінформ
Експерт Агентства електронного урядування України Яніка Мерило запропонувала змінити принцип роботи Верховної Ради, тобто працювати не з 10:00 і до 18:00, а доки не вичерпано порядок денний.

Про це вона написала у своїй сторінці у Facebook.

"Пропоную першу реформу: поміняти принцип роботи Ради від 10-18 (або до будь-якого часу, що вирішить спікер) до вичерпання запланованого порядку денного", - наголосила Мерило.

Вона зауважила, що якщо народні депутати не встигають розглянути законопроект, "так як на годиннику 18:00, то знову потрапляємо в цикл "розгляньте, будь ласка, на наступному пленарному, це важливо".

"Це совковий підхід чиновників, а не підхід реформування країни в кризу", - сказала експерт.

Мерило зауважила, що в Естонії в парламенті працюють до кінця розгляду питань, внесених до порядку денного, і навіть в нічний час.

"На прикладі Естонії - працюють до кінця порядку денного. Якщо потрібно, і на нічних сесіях. Навіть закон говорить: до вичерпання порядку, але не довше, ніж до початку сесії в наступний день", - написала вона.

Перед тим Мерило у Facebook писала, що Верховна Рада припиняє діяльність раніше свого звичного розкладу роботи і не приймає важливі для України законопроекти.

"Сьогодні сьомий раз не дійшли до законопроекту про скасування реєстрації іноземних інвестицій. Дуже простий проект, профільні комітети і міністерство економіки "за". Займе 5 хвилин. З таким ставленням до інвесторів можна реально забути про інвестиції, так як це було прохання і UVCA, і 35 фондів - від ЄБРР до інших. Законопроект поданий у квітні 2015... Навіщо о 16:00 йти відпочивати, якщо робота не зроблена", - зазначила Мерило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-