ГПУ: Підозру Каську вручили за всіма правилами

ГПУ: Підозру Каську вручили за всіма правилами

Укрінформ
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську у вчиненні кримінальних правопорушень. Оскільки Касько зараз має статус адвоката, то про підозру повідомлено з дотриманням передбачених у такому випадку законодавчих норм.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

«Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру колишньому заступнику Генерального прокурора України Віталію Каську у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України. Про підозру повідомлено з дотриманням усіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В. Каська у статусі адвоката», - йдеться у повідомленні.

Підозру підписано заступником Генерального прокурора України.

У відомстві зазначили, що Касько підозрюється у придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

«В. Касько незаконно, в тому числі у спосіб використання підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири площею 155 м. кв., що знаходиться на бульварі Дружби Народів у місті Києві, ринкова вартість якої на момент вчинення злочинів становила близько 1,8 млн грн, чим спричинив шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах», - повідомляє прес-служба.

В ГПУ додали, що при цьому Касько В.В. порушив права категорій осіб, що потребували поліпшення житлових умов та були наділені правом на отримання жилих приміщень у першу чергу.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі слідчі генпрокуратури на вулиці, біля автомобіля, зачитали колишньому заступнику генпрокурора  Віталію Каську підозру у вчиненні кримінальних злочинів. Касько та його адвокати не вважають те, що відбулося, оголошенням підозри. Касько стверджує, що з 16 лютого він є в реєстрі адвокатів, тож за КПК зачитувати йому підозру може лише заступник генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-