Голландський референдум стосувався України лише формально - євродепутат

Голландський референдум стосувався України лише формально - євродепутат

Укрінформ
Консультативний референдум у Нідерландах мав лише формальне відношення до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, натомість головною метою було висловлення заперечення нинішньому курсу Євросоюзу. 

Таку думку висловила депутат Європарламенту, представник євроскептичної політичної фракції "Європа свобод і прямої демократії" Марго Паркер під час онлайн-дебатів, присвячених нідерландському референдуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Референдум номінально, лише на папері, стосується Угоди про асоціацію ЄС-Україна. Однак очевидно, що голландці використали свою демократичну можливість сказати «ні» нинішньому курсу, яким рухається ЄС», - заявила британський політик, яка представляє євроскептичну Партію незалежності Об’єднаного Королівства (UKIP).

Вона наголосила, що результати референдуму мають дуже розчарувати «єврократів» у Брюсселі.

«Насправді референдум не стосувався торговельної угоди. Він вказав на інші проблеми навколо цього», - вважає британський політик.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройшов консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. За попередніми результатами 61,1% голландців, які взяли участь у волевиявленні, проголосували «ні». Підтримали угоду 38,1% громадян. Явка становила 32,2%, що забезпечило чинність плебісциту.

Натомість, як заявили самі організатори референдуму, що представляють євроскептичні громадсько-політичні сили, головною метою голосування було виявлення незадоволення відносинами Нідерландів з керівними інституціями Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-