Депутати хочуть іти в уряд з мандатами. Ляшко зібрав 128 підписів

Депутати хочуть іти в уряд з мандатами. Ляшко зібрав 128 підписів

Укрінформ
Під проектом закону про внесення змін до Конституції щодо надання дозволу народним депутатам суміщати посади народних депутатів із посадами Прем'єр-міністра та членів Кабінету Міністрів вже є 128 підписів парламентаріїв із 150 необхідних для реєстрації законопроекту у Верховній Раді.

Про це журналістам у кулуарах ВР розповів лідер Радикальної партії Олег Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ініціюю зміни до статті 78 Конституції України. Зараз зібрано уже 128  підписів. Для того, щоб зареєструвати ці зміни, треба 150 підписів... Я пропоную до частини 2 статті 78 Конституції України додати норму, яка передбачає, що народні депутати України можуть суміщати представницький мандат з діяльністю на посаді Прем'єр-міністра України, членів Кабінету Міністрів України", - зазначив Ляшко.

За його словами, відповідна норма про  суміщення депутатських і міністерських посад діє у 24 країнах Європи, більшість із яких - члени ЄС.

Крім того, він нагадав, що відповідно до нещодавно ухваленого закону "Про державну службу" і депутат, і міністр перестали бути держслужбовцями, а є політичними діячами, а чинна Конституція забороняє народним обранцям обіймати саме посади державних службовців.

"Запровадження цієї норми до Конституції дає можливість досягнути кілька надзвичайно важливих речей для посилення відповідальності партій, стабільності політичної системи, уникнення ризиків дестабілізації політичної ситуації в Україні. Наприклад, Яценюк. От сьогодні він тримається за посаду чому? Тому що пішов з Прем'єр-міністра - ні депутат, ні Прем'єр-міністр, і людина на вулиці. Мав би депутатський мандат, повернувся б до парламенту, очолював би фракцію і далі б проводив свою політику", - переконаний Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-