Порошенко матиме справу з Ахметовим, якщо той виграє вибори на Донбасі

Порошенко матиме справу з Ахметовим, якщо той виграє вибори на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко співпрацюватиме з будь-яким переможцем виборів на окупованих територіях Донбасу за умови, якщо той "матиме Україну в серці" і його руки не будуть у крові. Якщо люди виберуть Ріната Ахметова, то це буде їхній вибір.

Про це Глава держави заявив журналістам у рамках робочого візиту до Краматорська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські домовленості передбачають абсолютно чітко: відновлення українського суверенітету на окупованій частині Донбасу має відбутися через процедуру виборів. Якщо будь-хто, хто не замарав руки в крові, хто має Україну в серці, прийме рішення брати участь у цих виборах і буде обраний народом Донбасу, я як Президент України буду мати з ним справу", - заявив Порошенко, відповідаючи на запитання, чи розглядається можливість залучення Ахметова до врегулювання конфлікту та Донбасі і чи ведуться з ним якісь переговори.

За словами Президента, він з таким переможцем виборів спільно працюватиме над поліпшенням ситуації на Донбасі, вирішенням соціальних питань, питань інфраструктури.

"Якщо пан Ахметов чи пан Бойко приймуть рішення балотуватися і виграють вибори, отримають підтримку Донбасу, то це - вибір людей Донбасу. І не треба ні журналістам, ні політичним діячам, нікому іншому вказувати, що ви цього будете обирати чи іншого", - заявив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-