На Москву треба тиснути скоординовано - Порошенко

На Москву треба тиснути скоординовано - Порошенко

Укрінформ
Скоординовані міжнародні санкції проти Російської Федерації, які були застосовані як відповідь на агресію проти України, є важливим інструментом для досягнення прогресу у процесі врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив у суботу Президент Петро Порошенко під час зустрічі з учасниками засідання Міжнародної консультативної ради у Києві, інформує прес-служба Глави держави.

«Скоординована позиція всього світу, Великої Сімки та ЄС щодо санкцій життєво необхідна. Ми віддані виконанню Мінських домовленостей та наполягаємо, щоб Росія виконувала всі пункти», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що санкції потрібні як механізм тиску на Росію, аби посадити за стіл переговорів та змусити її вивести свої війська і всю зброю з України, повернути контроль над кордоном, забезпечити умови для вільних і чесних виборів, відновити український суверенітет на окупованих територіях.

Глава держави додав, що поради представників Міжнародної консультативної ради в цьому питанні дуже важливі для України.

Порошенко також зазначив, що до війни на Донбасі проживали 5 млн осіб: «З такими масштабними катастрофами Європа не стикалася протягом багатьох років. Це набагато масштабніше, ніж Придністров'я, Осетія та Абхазія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-