Геращенко прогнозує, що Україна вже влітку отримає безвізовий режим

Геращенко прогнозує, що Україна вже влітку отримає безвізовий режим

Укрінформ
Голова Комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко прогнозує, що вже влітку 2016 року Україна отримає безвізовий режим.

Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в Укрінформі.

«Ми вчора отримали дуже важливий сигнал з Брюсселя... Позитивний сигнал щодо безвізового режиму, що вже у квітні буде подана законодавча ініціатива до Ради ЄС і Європарламенту, що дасть зрозумілий старт безвізовому режиму»,- сказала Геращенко.

На її думку, Україна має дуже хороші перспективи вже влітку 2016 року мати безвізовий режим.

З її думкою погодився і науковий директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Гарань, який зазначив, що в Євросоюзі є політична воля надати Україні безвізовий режим, що спростовує аргументи скептиків, які заявляли, що через конфлікт на Донбасі безвізового режиму Україні не дадуть.

«Влітку ми можемо мати цей режим, якщо не буде якогось форс-мажору, тобто нам самим не треба дотягувати до останнього, щоб робити зміни, які потрібні нам самим, як це було з електронними деклараціями»,- підкреслив Гарань.

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у четвер заявив, що Україна вже виконала свої зобов’язання на шляху до скасування візового режиму з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-