Обшук в Онищенка: у НАБУ кажуть, що охорону не ображали

Обшук в Онищенка: у НАБУ кажуть, що охорону не ображали

Укрінформ
Співробітники Національного антикорупційного бюро під час обшуків у "приймальні" народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка не мали фізичного контакту з охороною приміщення.

Про це повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна" прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

"За моєю інформацією, тілесних контактів не було, однак, згідно із законодавством, під час проведення будь-яких слідчих дій, тим паче обшуків, ведеться відеофіксація, і це відео є. Тобто, в разі необхідності, ми будемо докладати усіх зусиль для того, щоб для встановлення об'єктивної істини це відео, можливо, було опубліковано", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Онищенко заявив, що при обшуку в його приймальні комусь із охоронців поламали руку.

У прес-службі НАБУ зазначили, що у ході обшуку в одному з офісів було виявлено табличку, яка вказує, що в ньому начебто розташовано приймальню народного депутата Олександра Онищенка, про що він публічно заявив у ЗМІ. Однак, згідно з даними Верховної Ради України, приймальня народного депутата за вказаною адресою не зареєстрована. Право власності на офіс, у якому проводиться обшук, народному депутату також не належить.

Як наголосили у прес-службі, обшуки у зазначеному приміщенні проводилися через те, що за цією адресою знаходяться фірми, діяльність яких розслідується НАБУ в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-