Новиков: У розумінні Америкою справи Савченко стався прорив

Новиков: У розумінні Америкою справи Савченко стався прорив

Укрінформ
Адвокат Ілля Новиков, який нині перебуває в США, розповів про стрімке посилення уваги до справи Надії Савченко серед американського політикуму.

Про це він написав у Facebook.

"Прорив стався на початку цього тижня. Держсекретар Керрі і віце-президент Байден одночасно виступили з дуже різкими заявами. США не визнають процес над Надією Савченко внутрішньою справою Росії, вважають, що після захоплення бойовиками ЛНР її вивезли до Росії силою, і вимагають її негайного звільнення без всяких умов", - пише Новиков.

Він також уточнив, що за цей тиждень чотири кандидати із п'яти, які залишилися у гонці, висловилися на підтримку захисту: Тед Круз, Джон Кейсік, Гілларі Клінтон та Берні Сандерс. Змовчав лише Дональд Трамп, "та може, це й на краще", іронізує Новиков.

Адвокат повідомив, що у конгресі є люди, налаштовані куди більш рішуче і навіть агресивно щодо російської дипломатії: "Один із моїх співрозмовників назвав міністра Лаврова "жорстоким виродком, якому саме місце у списках санкцій Магнітського". Але санкціями розпоряджається Держдеп, а не конгрес, хоча підтримка конгресу може спонукати адміністрацію діяти рішучіше".

За час, що залишився до оголошення вироку, на думку Новикова, цей настрій у Вашингтоні не зміниться, і це дає реальні шанси на те, що вдасться досягти домовленості про повернення або обмін Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-