Росія не має законного права судити Савченко - адвокат

Росія не має законного права судити Савченко - адвокат

Укрінформ
На процесі народного депутата України Надії Савченко останнім з адвокатів виступав Марк Фейгін.

Відеотрансляцію засідання вело в Youtube Радіо Свобода.

«Мої колеги вже достатньо сказали. Тут є ще ряд суттєвих моментів. Коли це справа починалася, для мене було очевидно, що в Росії відсутня юрисдикція, що дозволяє судити Савченко на своїй території», - сказав Фейгін.

Він також нагадав, що Надія Савченко як військовослужбовець, що давала присягу захищати Батьківщину, мала на це право. І навіть якщо б у неї не було алібі, її все одно не було б за що судити. Відповідальність за загибель російських журналістів, які працювали в зоні конфлікту без акредитації, адвокат поклав на їх роботодавців. Фейгін також сказав, що тримання під вартою людини, що володіє імунітетом депутата ПАРЄ, незаконне.

Після виступу Фейгіна прокурори та захист Савченко обмінялися репліками, в ході яких Савченко сказала: «Ви сидите, посміхаєтеся. Вам ніхто навіть у Росії не вірить. Ви облажалися, хлопці, по повній».

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її переправили на територію Росії.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-