Тимошенко назвала публікацію стенограми засідання РНБО злочином

Тимошенко назвала публікацію стенограми засідання РНБО злочином

Укрінформ
Лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко заявила, що вважає злочином публікацію стенограми закритого засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) дворічної давності щодо Криму.

Таку думку вона озвучила в ефірі телеканалу «112 Україна».

За словами Тимошенко, публікація мала на меті «інформаційно закрити фактично олігархічну контрреволюцію, яка призвела до того, що зберігся клановий уряд».

Тимошенко переконана, що «в будь-якій іншій країні за це люди були б негайно притягнуті до кримінальної відповідальності».

Нагадаємо: 22 лютого на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони оприлюднили стенограму засідання Ради національної безпеки і оборони України від 28 лютого 2014 року щодо ситуації, яка склалася в державі у кінці лютого-березні 2014 року (питання анексії Автономної Республіки Крим).

Згідно зі стенограмою засідання, Олександр Турчинов – на той час спікер Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України – поставив на голосування рішення РНБО про введення воєнного стану.

«Хто «за»? Ясно. «За» – один Турчинов. Це означає, що рішення не прийняте», – йдеться в стенограмі.

В документі зазначається, що на засіданні РНБО перед цим голосуванням лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала не запроваджувати воєнного стану в країні.

Позафракційний народний депутат Борислав Береза опублікував частину цієї стенограми на своїй сторінці в Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-