Стенограма РНБО: Турчинов у лютому-2014 вимагав перекидати війська на Схід та Південь

Стенограма РНБО: Турчинов у лютому-2014 вимагав перекидати війська на Схід та Південь

Укрінформ
Олександр Турчинов – єдиний з присутніх на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року, підтримав ідею збройного опору російській анексії Криму.

Про це йдеться в оприлюдненій стенограмі засідання РНБО щодо ситуації, що склалася в державі наприкінці лютого - у березні 2014 року (питання анексії Автономної Республіки Крим), скрін-шоти якої виклав у Фейсбуці народний депутат Борислав Береза.

«Якщо зважити рівень готовності російських військ на наших східних кордонах, то ми маємо зробити все, аби бути спроможними захищатися. Росіяни будуть рахуватися лише з сильними.

Нам потрібна повна мобілізація країни, необхідно негайно почати перекидати війська з Центру та Заходу на Схід та Південь. Це життєво необхідно!», - заявив на засіданні тодішній в.о. Президента, в.о. голови Верховної Ради.

У відповідь на репліку присутньої на засіданні Юлії Тимошенко, що це спровокує масову паніку: «Ви уявляєте, що почнеться в країні, коли танки та БТРи почнуть їхати по вулицям міст?», Турчинов заперечив: «Ще більша паніка буде, коли на Хрещатику будуть російські танки. Ми мусимо зробити все для того, аби бути спроможними захищатися, у тому числі і самотужки, якщо не дочекаємося військової допомоги від Заходу».

Результат голосування РНБО рішення про запровадження в країни військового стану: «За» - один Турчинов.

Як повідомлялося, присутня на засіданні Тимошенко заявляла, що їй відомо про наміри Путіна реалізувати у Криму абхазький сценарій, і при цьому категорично наполягала, що Україна не має чинити жодного опору путінським військам. «Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю, бо це означатиме програш. Ніякого воєнного стану і активізації наших військ! Ми маємо стати самою мирною нацією на планеті, просто поводити себе як голуби миру…», - заявила тоді Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-