Тимошенко про анексію Криму: Ми не можемо повторювати помилки Саакашвілі  - стенограма РНБО

Тимошенко про анексію Криму: Ми не можемо повторювати помилки Саакашвілі - стенограма РНБО

Укрінформ
Юлія Тимошенко, яка була присутня за засіданні РНБО 28 лютого 2014 року, не лише виступила проти запровадження військового стану через російську агресію у Криму, а й категорично наполягала: жоден солдат не повинен підняти зброю.

Про це йдеться в оприлюдненій стенограмі засідання РНБО щодо ситуації, що склалася в державі наприкінці лютого - у березні 2014 року (питання анексії Автономної Республіки Крим), скрін-шоти якої виклав у Фейсбуці народний депутат Борислав Береза.

«Я провела консультації з найдосвідченішими людьми, і можу сказати, що Путін хоче реалізувати абхазький сценарій, і тільки чекає, аби ми дали йому привід.  Ви пригадуєте, як тоді повівся на його провокацію Саакашвілі, і програв! Ми не маємо права повторювати його помилок», - заявила Тимошенко.

«Я також розмовляла з нашими закордонними партнерами, і вони теж підтверджують – російські війська на кордонах, і просять не робити жодних рухів. Ми маємо їх послухати, бо без них ми абсолютно безсилі.

Тому ми маємо сьогодні благати все міжнародне співтовариство стати на захист України. Це наша єдина надія. Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю, бо це означатиме програш.

Ніякого воєнного стану і активізації наших військ!

Ми маємо стати самою мирною нацією на планеті, просто поводити себе як голуби миру…»

У відповідь на уточнююче запитання тодішнього в.о. Президента, в.о. голови Верховної Ради Олександра Турчинова: «Ви пропонуєте нічого не робити?» Тимошенко заявила:

«Ми маємо придумати якісь нестандартні ходи. Наприклад, запросити лідерів європейських країн на якійсь мирний саміт до Києва чи до Криму. Провести конференцію з питань миру. Маємо всі разом писати звернення в ООН, до НАТО, США за миротворчими військами. Задіяти всі дипломатичні зв’язки.

І тому я дуже прошу вас не робити поспішних кроків. Я не можу голосувати, бо не є членом Ради нацбезпеки, але прошу почути мене, оцінити все і в жодному разі не запроваджувати воєнний стан та не потрапити да пастки Путіна», - додала Тимошенко.

Як повідомлялося, запровадження воєнного стану в Україні в лютому 2014 року підтримав лише тодішній в.о. Президента Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-