Застосування армії в Криму спричинило б повномасштабну війну - ГУР

Застосування армії в Криму спричинило б повномасштабну війну - ГУР

Укрінформ
На момент анексії Криму Російською Федерацією український військовий блок в АРК та південно-східних областях був повністю нейтралізований.

Про це заявив на засіданні Комітету з питань нацбезпеки й оборони, на якому було оприлюднено стенограму РНБО від 28 лютого 2014 року (питання анексії Автономної Республіки Крим), представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

"На той час фактично весь силовий блок південно-східних областей та в Криму був повністю нейтралізований. В особливо складній ситуації перебувала також і українська армія, яка на той час в східних регіонах не мала потужного угруповання, а ті з'єднані частини, які перебували там, мали на озброєнні військову техніку ще радянських часів", - сказав він.

За словами Скібіцького, усе це, а також неготовність протистояти зовнішньому ворогу дало можливість Росії розпочати реалізацію своїх планів щодо знищення Української державності.

"Цей план передбачав створення приводу для початку широкомасштабної збройної агресії проти України шляхом провокування України до застосування Збройних сил в АРК... Агресор розраховував на застосування Україною військової сили для відновлення влади в Криму, що давало б Росії фактично легітимні підстави для військового вторгнення в Україну", - додав Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-