Дещиця: Фільм Морейри у річницю трагічних подій - блюзнірство

Дещиця: Фільм Морейри у річницю трагічних подій - блюзнірство

Укрінформ
Демонстрація у другу річницю трагічних подій на Майдані на польському комерційному телеканалі TVN24 скандального антиукраїнського фільму французького режисера Поля Морейри "Україна: Маски революції" є блюзнірством, а пропаганду не можна виправдати свободою слова.

Таку думку в коментарі українським журналістам у Варшаві висловив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що демонструвати цей фільм саме в ці дні є блюзнірством", - наголосив український дипломат.

У цьому контексті він зауважив, що коментар ведучої перед фільмом про те, що таким чином надається майданчик для демонстрації іншої точки зору на останні події в Україні, не витримує жодної критики.

"Можна показувати позиції різних авторів і як вони бачать ситуацію, можна дебатувати про це, але за умови, що демонструється правда. Але коли показують пропаганду, тоді сперечатися і дебатувати немає про що", - підкреслив Дещиця.

Посол наголосив, що він був "неприємно вражений" появою фільму в ефірі саме цього телеканалу, який завжди активно й досить об’єктивно висвітлював події на Майдані і те, що відбувалося в Україні вже після Революції Гідності.

За його словами, після першої реакції посольства на фільм у Фейсбуці диппредставництво в понеділок зробило офіційний запит до керівництва телеканалу з проханням пояснити: чому саме цей фільм був обраний для показу у дні, коли українці вшановували Героїв Майдану, хоча можна було вибрати один з багатьох українських чи польських фільмів, які правдиво показують ці події?

Дещиця констатував, що відгуки в соцмережах підтверджують, що значна кількість українців і поляків, які побачили цей фільм, незадоволені побаченим і висловлюють своє здивування і розчарування рішенням телеканалу про трансляцію фільму. 

Він уточнив, що посольство поки що не отримало відповіді від керівництва телеканалу, але сподівається з’ясувати причини, чому так сталося.

Телеканал TVN24 поки ще не відповів і на інформаційний запит Укрінформу.

Нагадаємо, брехливий пропагандистський фільм "Україна, маски революції" вже кілька разів показав в ефірі французький комерційний телеканал Сanal+. У Франції він також викликав неоднозначну реакцію і засудження з боку значної кількості експертів і представників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-