Горбачов Михалкову: В Росії не має бути «божевільних в управлінні життям»

Горбачов Михалкову: В Росії не має бути «божевільних в управлінні життям»

Укрінформ
Перший президент СРСР Михайло Горбачов відповів на вимоги російського режисера Микити Михалкова визнати його політику, як і політику Бориса Єльцина, злочинною.

Про це він заявив в ефірі «Російської служби новин».

Горбачов сказав, що кінорежисерові слід займатися кінематографом, а не політикою, і що в країні не повинно бути «божевільних у жодній сфері життя й управління життям».

«Хай займається своєю справою, у нього завжди претензія така: на царя вийти. Так не буде. Що стосується політики - у нього великі претензії й амбіції, і це шкодить. У нього є своя сфера, і вона важлива, ми маємо цінувати його талант. У політику йому не потрібно влізати», - сказав Горбачов.

Реформатор, «батько перебудови» впевнений, що Михалкову потрібно заспокоїтися, а в країні в цілому «потрібно, щоб божевільних у нас не було в жодній сфері життя й управління життям».

Нагадаємо, 19 лютого Михалков повторив тезу президента РФ Володимира Путіна 2005 року про те, що розпад СРСР став найбільшою геополітичною катастрофою XX століття. Відповідальність за неї, на думку кінорежисера, несуть радянський лідер і перший президент РФ. У результаті Михалков запропонував на державному рівні визнати злочинами політику Михайла Горбачова і Бориса Єльцина.

Ні сім'я Єльцина, ні Кремль поки що не коментували ці висловлювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-