У Самопомочі вважають, що коаліція досі існує

У Самопомочі вважають, що коаліція досі існує

Укрінформ
Віце-спікер, народний депутат від фракції «Самопоміч» Оксана Сироїд переконана, що парламентська коаліція досі існує, оскільки представники «Радикальної партії» не відкликали свої заяви про входження до неї.

Таку думку депутат висловила в коментарі журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фактично можна вважати припинення коаліції тоді, коли депутати, які писали заяви про входження до коаліції, відкликали свої підписи. «Радикальна партія» не відкликала підписів окремих депутатів з коаліції, тому, вочевидь, може вважатися, що досі перебуває в коаліції», - сказала Сироїд.

Водночас вона підкреслила, що Регламент Верховної Ради жодним чином не пояснює процедуру формування, переформатування і припинення парламентської коаліції. Тож, за її словами, в цьому питанні можна спиратися тільки на загальні конституційні норми.

Нагадаємо, відповідно до ст. 83 Конституції України, коаліція депутатських фракцій має налічувати більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. Якщо коаліція втрачає представництво 226 депутатів, вона вважається недіючою. Із цього моменту депутати мають місяць на формування нової коаліції. Якщо ж упродовж визначеного терміну коаліція не сформована, Президент України отримує право на розпуск парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-