Експерт побачив ризики у зустрічі Франциска і Кирила

Експерт побачив ризики у зустрічі Франциска і Кирила

Укрінформ
Бажання Москви зустрітися з Папою Римським, незважаючи на питання УГКЦ, означає, що в Росії є серйозні проблеми. Водночас зустріч Папи Франциска з Патріархом Кирилом може бути корисною, якщо матиме правильну ціннісну основу.

Таку думку в коментарі газеті "День" висловив Мирослав Маринович, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського католицького університету.

"По-перше, бажання Москви зустрітися з Папою Римським, незважаючи на питання УГКЦ, означає, що в Росії серйозні проблеми. По-друге, Папа не може відмовитися від цієї зустрічі, якщо її ініціював Московський патріархат, тому що це прагнення було задекларовано раніше. Крім цього, зустріч релігійних діячів може бути корисною, якщо вона має правильну ціннісну основу", - зазначив Маринович.

За його словами, "теоретично можна уявити, що цю зустріч Папа Римський міг би використати для важливих кроків у світовій системі безпеки, але чи будуть вони зроблені - це питання".

Водночас експерт висловив побоювання, що ця зустріч може бути використана на користь Московського патріархату, а також припустив, що ватиканська дипломатія "неправильно розуміє ситуацію в Україні".

"Тож для мене залишається велике питання - чи не буде використана ця зустріч просто на користь Московського патріархату, що нібито вони важливі і з ними зустрічається Папа Римський. Є багато побоювань і знаків питання, але я все одно не належу до тих, хто кардинально проти цієї зустрічі", - підсумував Маринович.

Нагадаємо, на Кубі 12 лютого відбудеться історична зустріч очільників Римо-Католицької та Російської православної церков. Папа Франциск і Патріарх Кирил проведуть приблизно двогодинну бесіду в аеропорту Гавани. Понтифік зробить зупинку на Кубі на шляху до Мексики, куди він прямує з візитом. За даними ЗМІ, Патріарх уже прибув до Гавани й розпочне звідси латиноамериканське турне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-