Шульц запросив нардепів на Український тиждень в ЄП

Шульц запросив нардепів на Український тиждень в ЄП

Укрінформ
Керівники фракцій та деякі народні депутати отримали запрошення від президента Європарламенту Мартіна Шульца щодо участі в Тижні України, який розпочнеться 29 лютого у Брюсселі.

Про це під час брифінгу у ВР заявив керівник Місії Європарламенту з питань оцінки потреб Пет Кокс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На прохання президента Європарламенту Шульца на цьому тижні я мав приємність особисто вручити запрошення керівникам фракцій і багатьом депутатам Верховної Ради, щоб вони прибули до Брюсселя для участі в Тижні України, який розпочнеться 29 лютого», - сказав Кокс.

За його словами, в цей час у Брюсселі планується обговорити висновки Місії щодо планів із реформування українського парламенту, а також конкретні кроки у запровадженні реальних реформ у ВР.

Він також підкреслив, що наразі Місія Європарламенту з оцінки потреб завершує роботу над доповіддю щодо реформування Верховної Ради, та зазначив, що члени Місії протягом останніх кількох місяців задля напрацювання такої дорожньої карти провели в українському парламенті понад сотню зустрічей, працювали як з народними депутатами, так і з працівниками апарату ВР.

«Я вражений рівнем підтримки, яку ми бачили від керівників партій та фракцій Верховної Ради... Протягом останніх кількох місяців ми провели у Верховній Раді понад сотню зустрічей. Ми багато слухали і ми багато чому навчилися. Ми багато продивилися європейського і світового досвіду, який можна застосувати в Україні. Зараз закінчується останній візит в рамках цієї стадії нашої Місії з оцінки потреб», - зауважив Кокс.

Нагадаємо, 3 липня Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та Президент Європарламенту Мартін Шульц підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами щодо надання підтримки в реформуванні українського вищого законодавчого органу. Наприкінці вересня до України прибула Місія Європарламенту з оцінки потреб на чолі з Петом Коксом, які напрацьовували дорожню карту для реформування Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-