Спікер квапить уряд із

Спікер квапить уряд із "безвізовими" законопроектами

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман офіційно звернувся до Кабінету міністрів з проханням якнайшвидше направити до парламенту законопроекти, які остаточно врегульовують всі технічні питання по виконанню Плану дій з лібералізації візового режиму України з ЄС.

Про це він розповів журналістам на брифінгу в Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що усі технічні питання, які ще залишилися (по безвізовому режиму - ред.), мають бути вирішені на пленарному тижні з 16 до 19 лютого. Учора я офіційно звернувся до уряду, щоб негайно внесли необхідні закони, які має розглянути і прийняти парламент", - сказав спікер.

При цьому він підкреслив, що всі необхідні законопроекти повинні бути внесені заздалегідь, якісно опрацьовані, а перед винесенням до сесійної зали потрібно ще буде провести консультації з політичними силами. Гройсман очікує, що найближчими днями ці законопроекти уряд подасть до Ради.

У свою чергу керівник місії Європарламенту з оцінки потреб, екс-президент Європарламенту Пет Кокс висловив сподівання, що всі питання, які наразі заважають запровадженню безвізового режиму з ЄС будуть вирішені якнайшвидше.

"Оцінка, яка дана була роботі України минулого грудня, це найпозитивніша оцінка, яку Україна колись отримувала в рамках процесу з лібералізації візового режиму. Сподіваюсь, що всі нерозв'язані питання можна буде швидко врегулювати", - зазначив Кокс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-