Абромавичус розповів, як йому нав'язували у заступники «потрібних людей»

Абромавичус розповів, як йому нав'язували у заступники «потрібних людей»

Укрінформ
Щоб знайти собі заступника Айварас Абромавичус переглянув резюме 200 осіб, з 50-60 з них провів зустрічі, а натомість йому запропонували призначити на цю посаду "потрібних людей".

Про це міністр економічного розвитку і торгівлі розповів в інтерв'ю виданню "Новий час".

"Взагалі смішна ситуація. У мене зараз є одна вакансія. Вакансія заступника. У понеділок з пакетом документів прийшов товариш. Я сказав йому, що так швидко не приймаю рішення - давайте подивимося, що буде з урядом. А він каже: "Ні, все узгоджено нагорі, я з команди Кононенко, готовий приступати до посади". Я йому відповідаю: "Я вас добре не знаю". А він: "Так ось документи, більше і дізнаєтеся", - розповів міністр, який подав у середу у відставку.

За його словами, це вже не перша дивна ситуація з людьми, які претендують на високі пости в уряді.

"Або приходить чоловік 1960 року народження, ледь не вдвічі старше, ніж у мене середній вік заступників. В резюме - ніякої роботи на керівній посаді, незважаючи на вік, тільки "консультант" і "радник". Людина сама в інтерв'ю, яке проводили мої HR-фахівці, визнає, що навіть не хоче працювати, але говорить "мені сказали", - зазначив міністр.

«Але ненормально, коли тобі кажуть, що у тебе немає іншого виходу і ти тільки цієї людини повинен приймати. У підсумку я сказав: звільніть мене від всього цього діла, я не хочу бути частиною всього цього», - підсумував Абромавичус.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вирішив подати у відставку і просить Верховну Раду вже завтра підтримати його рішення.

Детективі Національного антикорупційного бюро України в середу, 3 лютого, почали перевірку фактів, озвучених міністром Абромавичусом, щодо можливого втручання в роботу Міністерства економічного розвитку і торгівлі з боку першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів.

За повідомленням прес-служби НАБУ найближчим часом Абрамовичус буде запрошений до НАБУ для допиту як свідка щодо фактів, про які він повідомив під час прес-конференції 3 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-