Абромавичус подав у відставку

Абромавичус подав у відставку

Оновлено
Укрінформ
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вирішив подати у відставку та просить Верховну Раду вже завтра підтримати його рішення.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус прийняв рішення подати у відставку і просить Верховну Раду вже завтра підтримати його рішення.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Укрінформі.

"Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі", - сказав Абромавічус. За його словами, причина цього - "різка активізація блокування системних і важливих реформ в нашій країні".

"Це вже не просто відсутність політичної підтримки - це активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу роботу", - зазначив міністр.

Абромавічус також підкреслив, що просить Верховну Раду проголосувати за свою відставку вже завтра. "Я прошу Верховну Раду проголосувати за свою відставку вже завтра", - сказав він.

Однією з причин своєї відставки Абромавічус назвав втручання народного депутата, заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко в роботу Мінекономіки.

"Я не хочу їздити в Давос розповідати їм про наші успіхи, в той час як за моєю спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей. Ці люди мають імена і одне з цих імен - .. Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на пост міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, що б блокувати мою роботу і роботу міністерства ", - сказав Абромавічус.

За словами міністра економіки, Кононенко хотів мати "свого" заступника в Міністерстві економіки, що відповідає за "Нафтогаз" і інші державні підприємства.

"Кандидат в підсумку два дні тому приніс повний пакет документів для призначення і заявив: я ваш новий зам, я в команді Кононенка і кандидатура погоджена". Нагорі. "Після цього мені надійшов дзвінок з Адміністрації Президента з настійною рекомендацією взяти цю людину, а також ще одного на посаду заступником міністра з оборони. На що я відповів, що частиною цього дерибану я не буду. І попросив, щоб мене звільнили з посади ".

Міністр також заявив, що протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду генерального директора "Укрхімтрансаміаку". 

"Він мав безпосередній інтерес у цій компанії, де замість того, щоб допомогти мені скинути регіонала Бондарева, завів своїх людей, які в результаті спільно керують цим підприємством та кількома іншими підприємствами", - заявив міністр.

"Чим радикальніші кроки ми робили, чим глибшими були наші реформи, чим більшим був наш прогрес, тим більшим був тиск на нас. Виявилося, що деякі з нових доброзичливців - гірші за старих. У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відкритої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними коштами", - додав Абромавичус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-