Розмови про скасування санкцій лише стимулюють Путіна - посол

Розмови про скасування санкцій лише стимулюють Путіна - посол

Укрінформ
Посол України у Франції Олег Шамшур переконаний, що допоки Росія в повному обсязі не виконає мінські домовленості й не припинить агресію проти України, будь-які розмови про зняття санкцій лише стимулюватимуть агресивну поведінку РФ.

Про це дипломат заявив в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

«Усі заяви у цьому сенсі - і тут у Франції, і в Німеччині, і в США, як на мене, є контрпродуктивними», - зазначив Шамшур, відповідаючи на запитання Укрінформу, щодо останньої заяви міністра економіки Емануеля Макрона в Москві.

 За його словами, загальмувати Путіна та російську агресію в Україні вдалося саме завдяки тому, що діяв та продовжує діяти режим санкцій. «Заявляючи про те, що ледь не обов'язково санкції будуть зняті або за кілька місяців, або влітку, мабуть, хтось розраховує пом'якшити позицію Росії. На моє переконання, навпаки, такі заяви створюють умови, аби позиція РФ залишалася неконструктивною», - сказав український дипломат.

На думку посла, подібні розмови є щонайменше передчасними. «Допоки Росія в повному обсязі не виконає Мінських домовленостей й не припинить агресію проти України, будь-які розмови про зняття санкцій лише стимулюватимуть агресивну поведінку РФ. І не можна забувати про анексію Криму», - підкреслив Шамшур.

Стосовно підготовки до майбутньої міністерської зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі (наступного тижня) посол України відзначив, що переговорний процес триває «на відповідному рівні та усталеними каналами». За його словами, французька позиція відома, вона була заявлена президентом Франсуа Олландом і міністром закордонних справ Лораном Фабіусом.

Більше читайте в інтерв’ю Олега Шамшура Укрінформу 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-