Меркель: Немає передумов для зняття санкцій з Росії

Меркель: Немає передумов для зняття санкцій з Росії

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що скасовувати антиросійські санкції поки що передчасно.

Про це глава німецького уряду заявила в понеділок у Берліні на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, який перебуває в Німеччині з коротким робочим візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, для всіх учасників буде важливим, якщо Мінськ буде виконаний, що створить передумови для зняття санкцій. На жаль, поки що ми цього не маємо», - сказала Меркель.

Вона нагадала, що санкції були продовжені у зв'язку з тим, що Мінські домовленості не були поки повністю виконані.

Канцлер зазначила, що переговори в «нормандському форматі» тривають, що Німеччина і Франція будуть і далі підтримуватимуть Україну в цьому процесі. Вона висловила задоволення, що Петро Порошенко знову підтвердив розуміння того, що Мінські угоди є єдиною основою для вирішення ситуації.

"На жаль, не маємо повного перемир'я, що є передумовою для виконання всіх положень Мінських угод", - констатувала Меркель. Вона запевнила, що всі сторони будуть продовжувати працювати над забезпеченням процесу в плані проведення виборів в Донецьку і Луганську на основі положень ОБСЄ. «Важливо зараз домогтися тривалого припинення вогню, і ми очікуємо, що спостерігачі ОБСЄ отримають доступ до всіх місць на сході Україні», - сказала глава уряду ФРН.

В ході розпочатих переговорів сторони планують обговорити ситуацію не тільки з виконанням Мінських угод, а й становище в Україні. Меркель пообіцяла підтримку Україні в економічному плані, нагадавши про те, що 700 млн євро вже виділені, і запевнивши, що «в 2016 році ця підтримка буде продовжена» для проведення Києвом відповідних реформ.

«Ми б хотіли бачити економічне зростання на сході України», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-