У КС сказали, коли чекати висновку щодо судової реформи

У КС сказали, коли чекати висновку щодо судової реформи

Укрінформ
Конституційний Суд України у понеділок, 1 лютого, оприлюднить наданий 30 січня висновок у справі за зверненням Верховної Ради України щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"У понеділок, 1 лютого, о 12 годині Конституційний Суд України офіційно оприлюднить наданий 30 січня Висновок у справі за зверненням Верховної Ради України щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (реєстр. № 3524 в редакції від 26 січня 2016 року) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (Постанова Верховної Ради України від 28 січня 2016 року № 950-VIII)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада направила до Конституційного Суду доопрацьований проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", аби перевірити його відповідність основному закону. На відміну від попереднього варіанту у законопроекті змінено лише те, що за парламентом України залишається право на висловлення недовіри Генеральному прокурору України. В першому варіанті змін до Конституції передбачалося позбавити парламент цього права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-