До Чийгоза пустили главу місії Ради Європи - Чубаров

До Чийгоза пустили главу місії Ради Європи - Чубаров

Укрінформ
Глава делегації Ради Європи Жерар Штудман зустрівся в Сімферополі з заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом, якого тримають під вартою у "справі 26 лютого".

Про це повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров у МЗС України на відкритті експозиції до річниці арешту Чийгоза, повідомляють "Крим.Реалії".

"Спецпредставник генсека Ради Європи Жерар Штудман, який зараз перебуває з дозволу української держави на території тимчасово окупованого Криму, він зустрічався з Ахтемом. У них була майже півторагодинна розмова... Ахтем зустрічався зі спецпредставником генсека Ради Європи, а розмову перекладав перекладач, який був запропонований окупантами... Рівень знання Ахтемом англійської мови не дозволяв повністю контролювати йому бесіду. Але сподіваємося, тим не менше, що вона була корисною для всіх нас", – сказав Чубаров, уточнивши, що зустріч відбулася 28 січня.

Раніше в п'ятницю "прокурор Криму" Наталія Поклонська на зустрічі з делегацією Ради Європи пообіцяла надати сприяння європейської делегації в ознайомленні з умовами утримання в СІЗО по "деяким кримінальним справам екстремістської спрямованості".

Нагадаємо, 25 січня до анексованого Криму прибула делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штурманом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію для оцінки сиуації з  правами людини на півострові.

29 січня виповнюється рік з дня арешту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза по "справі 26 лютого". Чийгоз був затриманий "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Інші фігуранти справи – Мустафа Дегерменджи, Алі Асанов, Ескендер Кантемирів, Талят Юнусов, Ескендер Эмирвалиев, Эскиндер Небиев – не визнають своєї провини і вважає справу політично вмотивованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-