Закон про освіту забрали на доопрацювання

Закон про освіту забрали на доопрацювання

Укрінформ
Комітет ВР України з питань освіти і науки рекомендуватиме Раді відвести 30 днів на підготовку до повторного першого читання доопрацьованого законопроекту України про освіту №3491.

Про це під час брифінгу 27 січня сказала голова комітету Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми забираємо цей законопроект на повторне перше читання і будемо доопрацьовувати його у комітеті впродовж 30 днів. І вже тоді безпосередньо цей текст виносити на голосування на Верховну Раду», - сказала Гриневич.

За її словами, в доопрацьованому варіанті законопроекту залишилися певні прогалини, які потім можуть ускладнити розробку подальшої нормативної бази у галузі освіти.

Зокрема, як зазначила Гриневич, у законопроекті не прописані механізми імплементації 12-річної загальної середньої освіти, а також механізми забезпечення зв'язку системи освіти із ринком праці.

Крім того, не передбачене безоплатне забезпечення підручниками, а також не визначено, що саме має покривати освітня субвенція, не визначений рівень праці педагогічних працівників, питання освіти дорослих, ліцензування приватної освіти.

«Для нас завдання розширити можливості для освіти. Закон має надавати можливості для всіх», - зазначила Гриневич.

Нагадаємо, що 25 листопада 2015 року на розширеному засіданні комітет ВР прийняв рішення направити проект закону про освіту в Кабінет Міністрів на доопрацювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-