Генсек РЄ: Візит місії до Криму не є визнанням самопроголошеної

Генсек РЄ: Візит місії до Криму не є визнанням самопроголошеної "влади"

Укрінформ
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд не вважає відправлену до Криму місію на чолі зі швейцарським дипломатом Жераром Штудманом  для аналізу ситуації з прав людини на півострові фактом визнання тамтешньої самопроголошеної влади.

Про це він заявив з трибуни ПАРЄ у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Наша офіційна делегація перебуває з відповідальною місією в Криму. Це не факт визнання тамтешньої влади, це факт пильної уваги з боку Ради Європи до дотримання прав людини на півострові», - сказав він.

За його словами, усі народи, що живуть на території України та Російської Федерації, перебувають під дією Європейської конвенції з прав людини. «Рада Європи, Комітет міністрів чітко висловилися щодо належності та статусу Криму», - сказав він.  

Після завершення роботи місії Ради Європи з прав людини буде підготовлена доповідь, на основі якої Комітет міністрів ухвалюватиме відповідне рішення. За словами генсека РЄ, у Криму проживає понад 2,5 млн людей, і Рада Європи має інформацію про попрання прав людини на півострові. «Упродовж більше ніж року жодній делегації від міжнародної організації не вдалося туди потрапити», - сказав Ягланд. За його словами, окремі країни відкидають і порушують деякі положення Європейської конвенції з прав людини, а підтримують лише ті, які їм потрібні. «Це порушує тканину конвенції. Потрібно увести правові обмеження для надмірних державних обмежень, які порушують права людини», - наголосив генсек РЄ.

Нагадаємо, що напередодні Рада Європи відправила швейцарського дипломата Жерара Штудмана на чолі офіційної делегації до Криму для аналізу ситуації з правами людини на півострові. Візит офіційної делегації РЄ дасть змогу отримати ясну і вичерпну інформацію про становище у галузі прав людини і довести, що народ Криму не забутий. Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, включаючи свободу вираження думок і свободи засобів масової інформації; свободу зібрань та зборів; дотримання прав меншин; місцеві органи самоврядування; боротьбу з корупцією та умови утримання у в'язницях. Послу Штудману допомагають три члени Секретаріату Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-